COVID-19 Obavijesti
Od utorka 20. listopada nastava se u...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavljuje važnu obavijest u kontekstu trenutne epidemiološke situacije.  
Preporuke i upute za prelazak državne...
Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je 14. rujna Odluku kojom se produžuje rok primjene do 30. rujna 2020.
Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je niz uputa i preporuka kojih su se dužni pridržavati hrvatski i strani državljani koji ulaze u Republiku Hrvatsku i to 14 dana od dana prelaska državne granice na sljedeći način:
Odluka o nužnoj mjeri obaveznog...
Ovom odlukom uvodi se nužna mjera obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski.
Nove Odluke i preporuke Stožera...
Pojavom novih slučajeva zaraze, Stožer civilne zaštite RH i Stožer civilne zaštite Istarske županije donijeli su preporuke i Odluke koje su važeće na teritoriju Istarske županije od 24. lipnja 2020. godine:
„Re-open EU“ sadrži sve informacije o...
Države članice EU koordiniranije su počele otvarati svoje granice za putovanja unutar Unije, a Europska Komisija je tim povodom izradila i posebnu web stranicu pod nazivom “Re-open EU” (ponovno otvaranje EU) na kojoj će u stvarnom vremenu biti dostupne sve informacije o tome gdje i kako putovati.
Obavijest o radnom vremenu knjižnica...
Sveučilišna knjižnica u Puli će do daljnjeg pružati isključivo usluge posudbe i povrata građe te upisa novih korisnika: https://skpu.unipu.hr/novosti/detaljno/radno-vrijeme-knjizhnica-na-sveuchilishtu-u-puli#.XrlBQWgzaUk
Nove odluke Stožera civilne zaštite...
Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je donio Odluke radi izvršenja mjera koje su planirane za treću fazu, a koje će se primjenjivati od 11. svibnja:  
Nove odluke Stožera civilne zaštite...
Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je donio Odluke radi izvršenja mjera koje su planirane za drugu fazu, a koje će se primjenjivati od 4. svibnja:
Početak rada knjižnica (od 27....
Sveučilišna knjižnica temeljem odluke Vlade RH započet će rad s korisnicima 28. travnja 2020. godine, prema ograničenom sustavu rada.
Nove odluke Stožera civilne zaštite...
Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je donio Odluke radi izvršenja mjera koje su planirane za prvu fazu, a koje će se primjenjivati od 27. travnja:
Otvaranje trgovina, gradskog...
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske 23. travnja predstavio je Prijedlog zaključka o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19. Prioritet Vlade je zaštita  ljudskih života i zdravlja, kao i funkcioniranje gospodarstva. Epidemiološka situacija u Hrvatskoj je pod kontrolom zahvaljujući odgovornom ponašanju građana koji su razumjeli i prepoznali ozbiljnost ugroze.
Odluka o ukidanju nužne mjere zabrane...
Na temelju prijedloga zaprimljenih od strane županijskih stožera, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravišta za više županija, uključujući i Istarsku županiju.
Produljenje trajanja mjera civilne...
Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je izmjene aktualnih Odluka o produljenju mjera zabrane.
Izvještaj ESN-a o utjecaju COVID-19...
Kako bi se zabilježila iskustva studenata i pripravnika diljem Europe u vezi s utjecajem COVID-19 na njihovo iskustvo mobilnosti, Erasmus Student Network (ESN) objavio je rezultate istraživanja na temu: Studenske razmjene u vremenu krize - Izvještaj o istraživanju utjecaja COVID-19 na razmjenu studenata u Europi .
Obavijest o radnom vremenu trgovina...
U nastavku donosimo novosti vezane uz radno vrijeme povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa.
Slobodno kretanje stanovništva na...
Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske odobrio je zahtjev Istarske županije, nekolicine istarskih gradova i općina te Stožera civilne zaštite Istarske županije da se omogući kretanje građana unutar područja bivših istarskih općina bez izdavanja propusnice. 
Uveden privremeni info telefon HZZO-a
Osigurane osobe mogu kontaktirati Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje na broj 033/628-888 svakog radnog dana od 8 do 16 sati.
Odluka o posebnom načinu rada tržnica
Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je 8. travnja 2020. Odluku kojom se uređuje poseban način rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19. Odluka stupa na snagu 9. travnja 2020. a radno vrijeme jest od 8 do 13 sati. 
Obavijest zaposlenicima i studentima...
Iz Sveučilišne knjižnice Pula stiže obavijest za sve zaposlene i studente koji pišu završne i diplomske radove. 
Privremeno zatvaranje graničnih...
Od 2. travnja 2020. u 7 sati , temeljem dogovora između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, sa ciljem sprječavanja širenja zaraze virusom COVID-19, privremeno se prestaje s radom 20 graničnih prijelaza s Bosnom i Hercegovinom za pogranični promet.    
Obavijest stranim državljanima trećih...
Zbog trenutne situacije koja je izazvana novim koronavirusom određeni broj stranaca na kratkotrajnom boravku (boravak do najduže 90 dana u razdoblju od 180 dana) nije u mogućnosti iz objektivnih razloga napustiti Republiku Hrvatsku u roku propisanom Zakonikom o schengenskim granicama. Molimo Vas da ne dolazite osobno u policijske postaje ili uprave , već samo u onim slučajevima kada budete pozvani od strane službene osobe putem telefona.
Otvorene linije kriznog tima za...
Aktivirani su krizni timovi za psihološku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja koji su spremni pružati telefonsku i online podršku svim učenicima, učiteljima i njihovim roditeljima koji trebaju pomoć.  
Rad knjižnica, studentskog restorana...
Slijedom trenutne epidemiološke situacije, donosimo obavijesti o radu.
Upute o postupanju - COVID -19
Sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, u nastavku pogledajte pregled najvažnijih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.