Interreg Danube Transnational Programme - DA-SPACE projekt

 

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli je partner u međunarodnom projektu DA-SPACE - Open Innovation to raise Entrepreneurship skills and Public Private Partnership in Danube Region, u kojem sudjeluje dvanaest partnera iz sedam europskih zemalja - Njemačka, Rumunjska, Slovačka, Bugarska, Češka, Srbija i Hrvatska, a koji je sufinanciran iz Interreg Dunavskog Transnacionalnog programa. Projektom će se uspostaviti 7 tzv. Open Innovation Lab-a u 7 regija radi poticanja inovacija u dunavskoj regiji.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli će, uz podršku Istarske županije, uspostaviti inovacijski laboratorij. U njemu će poduzeća/visokoškolske ustanove/jedinice lokalne samouprave definirati realne poslovne probleme koji će biti upućeni mladim talentima na rješavanje. Mladi talenti će u laboratoriju moći testirati svoje ideje te putem edukacija jačati svoje poduzetničke vještine. Uz navedeno, uloga Sveučilišta je i realizacija projektnih zadataka, time i ciljeva, kako bi se u konačnici podupirala inovativnost i održivost na regionalnoj i lokalnoj razini.

Projekt DA-SPACE promovira interdisciplinarnu i međunarodnu suradnju i usmjeren je na povezivanje akademskog, gospodarskog, istraživačkog  i javnog sektora, te stvaranje inovativnog i tehnološki razvijenog okruženja. Ciljevi su unaprjeđenje poduzetničkih vještina i smanjenje odljeva mozgova, podupiranje inovacija i uvođenja novih tehnologija, te suradnja i stabilnost u dunavskoj regiji.

Početak projekta: 1.1.2017.

Završetak projekta: 30.06.2019.

Ukupni budžet: 1.787.166,50 EUR

ERDF: 1.342.128,75 EUR

IPA: 176.962,77 EUR

Kontakti

Projekt je sufinanciran fondovima Europske Unije (ERDF, IPA)


Obavijesti
Na FET-u održano otvorenje drugog...

Na FET-u održano otvorenje drugog ciklusa Otvorenog inovacijskog laboratorija EU projekta DA-SPACE

Ivica Petrinić

Dana 18. prosinca, u prostoru “Stanica 50” Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", održao se početni sastanak sudionika drugog ciklusa DA-SPACE Open Innovation Laba, čemu je prethodila Radionica o mentorstvu za tražitelje rješenja (poduzeća, jedinice lokalne i regionalne samouprave, javne institucije). Otvoreni inovacijski laboratorij EU projekta “DA-SPACE – Open Innovation to raise Entrepreneurship Skills and Public Private Partnership in Danube Region” uspostavljen je 2017. godine, a nalazi se u prostoru Rektorata, na adresi Zagrebačka 30.

Poziv za sastanak pokretanja drugog...

Poziv za sastanak pokretanja drugog ciklusa DA-SPACE laboratorija (18.12.2018.)

Ivica Petrinić

Dana 18. prosinca, u prostoru "Stanica 50" na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", održat će se početni sastanak sudionika drugog ciklusa DA-SPACE Open Innovation Laba, čemu će prethoditi Radionica o mentorstvu za tražitelje rješenja (poduzeća, potporne institucije, javne institucije).

Važna obavijest vezana uz prijave u...

Važna obavijest vezana uz prijave u drugi ciklus DA-SPACE laboratorija i rok

Ivica Petrinić

Obavještavamo sve mlade talente zainteresirane za sudjelovanje u drugom ciklusu DA-SPACE Otvorenog inovacijskog laboratorija da je došlo do problema u procesu zaprimanja prijava na stranici karijere.unipu.hr. Problem je uspješno uklonjen, te se mole svi kandidati koji su već izvršili prijavu, da istu ponove. Pritom je potrebno pripaziti da se sva polja u aplikacijskoj formi ispune, a priloženi dokumenti (životopis i motivacijsko pismo) mogu biti i hrvatskom jeziku.

Poziv studentima i mladima iz regije...

Poziv studentima i mladima iz regije na sudjelovanje u drugom cikusu DA-SPACE Open Innovation Laba

Ivica Petrinić

Dragi talenti, studenti, alumni i mladi iz regije, pozivamo vas na sudjelovanje u drugom ciklusu DA-SPACE Otvorenog inovacijskog laboratorija. Nakon uspješnog prvog ciklusa kojim smo umrežili akademsku zajednicu s javnim i gospodarskim sektorom, stvorili niz inovacija i doprinijeli zapošljavanju mladih u regiji, nastavljamo s idućim. 

DA-SPACE projektni timovi Sveučilišta...

DA-SPACE projektni timovi Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije sudjelovali na 7. godišnjem Forumu EUSDR-a

Ivica Petrinić

Godišnji Forum EU strategije za dunavsku regiju, u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i javnih radova Bugarske i Europske komisije u suradnji s Dunavskim transnacionalnim programom, održao se od 18. do 19. listopada u Sofiji u Bugarskoj. Održavanje sedmog godišnjeg Foruma bilo je usmjereno na razvoj turizma kao preduvjet gospodarskog rasta i teritorijalne kohezije. Panelima i sesijama pokrivene su važne teme za Dunavsku regiju povezane s očuvanjem kulturne i povijesne baštine, novim tehnologijama i digitalizacijom u turističkom sektoru, sigurnošću, prometnoj povezanosti i mobilnosti u turizmu, te sinergijom makro-regionalnih strategija radi ispunjavanja zajedničkih ciljeva Europske Unije.

Poziv poduzećima te javnim i...

Poziv poduzećima te javnim i potpornim institucijama na sudjelovanje u drugom ciklusu

Ivica Petrinić

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli je uz potporu Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije, projektnog partnera u projektu DA-SPACE Interreg Danube Transnational Programme, uspostavilo tehnološki opremljen Otvoreni inovacijski laboratorij (Open Innovation Lab – OIL) u prostorima Sveučilišta u kojem se povezuje akademski, gospodarski i javni sektor s ciljem jačanja inovacijskog ekosustava u regiji. Nedugo nakon osnivanja, održan je prvi ciklus DA-SPACE Otvorenog inovacijskog laboratorija kojim su se jačale poduzetničke vještine mladih i povećala se mogućnost zapošljavanja kao i doprinosa lokalnoj i regionalnoj zajednici. Mladi talenti su se zaposlili na temelju uspješnog petomjesečnog timskog rada s predstavnicima poduzeća i javnih institucija, a pojedina rješenja bi mogla biti implementirana u praksi. Na temelju pozitivnih rezultata i utjecaja na lokalnu zajednicu, upravo su u tijeku pripreme drugog ciklusa OIL-a.